Despre mulci

Grosimea stratului de mulci decorativ depinde de materialul utilizat. Daca materialul este proaspat, cu continut suculent, se depune într-un strat subtire, astfel încât acesta sa se descopuna si sa nu faca mucegai. Materialul uscat (fân, paie) poate fi suprapus într-un strat de 20 cm.

Mulciul aplicat pe suprafata solului pentru a pastra umiditatea prin scaderea evaporarii si pentru a împiedica cresterea buruienilor. De asemenea, mulciul poate asigura, prin descompunere, substantele nutritive necesare plantelor, previne infiltratiile care favorizeaza eroziunea solului..

Beneficiile mulcirii solului


Aplicarea unui strat protector de mulci, fie el organic sau anorganic, poate imbunatati considerabil structura si sanatatea solului.

  • Calitatea solului70%
  • Mai putine plante nedorite85%
  • Umiditatea solului65%
  • Gradina mai usor de intretinut60%
Stratul de mulci este compus din scoarta de copac, frunze sau paie, care pe langa rolul decorativ ,mai contribuie si la imbunatatirea proprietatilor solului, care sunt esentiale pentru sanatatea plantelor. Cu alte cuvinte, prin aplicarea stratului de mulci pe suprafata de sol dorita preveniti aparitia buruienilor, imbunatatiti temperatura solului iar gradina va atrage privirile datorita aspectului rustic si elegant totodata.
Aplicarea stratului cu mulci a devenit o noua practica de gradinarit printre adeptii tablourilor naturale, ecologice si mai ales originale. O adevarata explozie de culoare ce pune in valoare nu doar spatiul amenajat ci si propria personalitate, avand posibilitatea sa alegeti culorile dupa bunul plac. Mulcii se pot obtine din scoarta de copac sau lemn vopsit, in functie de preferinte.

Pentru informatii si comenzi va stam la dispozitie.