Lemn Decorativ Verde – Scoarta Decorativa Verde

Mulci Verde Decorativ – Lemn Decorativ Verde – Scoarta Decorativa Verde

Putem defini mulciul ca o ,,patura” pentru gradina ta. Mulci decorativ verde are un rol asemanator cu patura de pe pat: estetic si practic in gradin ta.

Scoarta Decorativa Verde

Scoarta decorativa verde, un produs special si unicat pentru decorul gradinii tale. Alege sa te simti linistit atunci cand privesti gradina acoperita cu un strat de scoarta decorativa verde.

IMG_4690

Mulcirea protejeaza partea fertila a solului de factorii interni si externi. Dupa cum stim fiecare gradina exprima personalitatea proprietarului, in cele din urma prin acoperirea solului cu resturi organice nu numai protejam gradina ci o si decoram, oferind astfel solutia ideala pentru formarea imaginii gradinii intr-un timp foarte scurt.

slide2

Cea mai des intalnita intrebare este: Cand se foloseste mulcirea? Indicat este ca acest proces sa se aplice la sfarsitul primaverii, deoarece atunci solul a avut destul timp sa se incalzeasca. In timpul verii se va completa dupa ce se fac lucrarile de vara din gradina, toamna se va face dupa recoltarea tuturor roadelor si atunci solul va fi pregatit pentru sezonul rece.

O carare acoperita cu mulciul de culoare verde este o solutie ecologica si creaza o atmosfera prietenoasa si placuta ochiului. Pe langa faptul ca se afla in contrast cu varietatea de culori a florilor mulciul de aceasta culoare ofera un efect natural si scoate in evidenta frumusetea plantelor din gradina dumneavoastra.

In zonele in care trebuie sa rasara plantele este indicat sa folosim un strat mai subtire de mulci, pentru ca ele sa se dezvolte asa cum trebuie si pentru a creste foarte sanatoase.

Folosit pentru flori si alte plante decorative, mulciul orange va oferi un aspect placut si foarte ordonat gradinii dumneavostra. Acesti mulci sunt in special pentru sezonul cald, deoarece in combinatie cu aceste culori vii ale sezonului ei vor da un aspect foarte placut. In cazul in care, in timpul sezonului cald, ploile torentiale pot crea adevarate inundatii ce duc inevitabil la putrezirea radaciniilor si a plantelor stratul de mulci ajuta la prevenirea unei catastrofe de acest gen. Din aceasta cauza, un strat de mulci este benefic si nu trebuie sa lipseasca din nici o gradina. In cele ce urmeaza va vom spune ce din ce este creat acest strat de mulci, cum il puteti aplica si cand.

Alegerea elementelor pentru crearea unor straturi de mulci este foarte importanta, deoarece in primul rand, acestea trebuie sa fie naturale, dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca acesta nu trebuie sa puna in pericol integritatea plantelor din gradina dumneavoastra.

In ceea ce priveste costurile, nu trebuie sa va faceti nici cele mai mici griji, deoarece dupa cum am specificat in randurile anterioare, mulcirea nu este nici pe departe o investitie costisitoare, din contra, este cea mai naturala si ieftina, benefica si pentru plante si pentru vietuitoarele mici care vor fi si ele ajutate de acest strat de mulci tinand astfel daunatorii departe.

You may also like

No Comment

Comments are closed.