Mulci Decorativ Rosu – Scoarta decorativa Rosie

Mulci Decorativ Rosu

Mulcii reprezinta o importanta sursa de protectie pentru sol, avand in vedere ca ei au doua roluri si anume: acela de a mentine pamantul la o anumita temperatura, in functie de anotimp. Vara il mentine umed si rece nemaifiind nevoie sa udati atat de des, iar iarna pastreaza temperatura optima pentru a il feri de inghet.

De asemenea acesti mulci au numeroase proprietati benefice gradinaritului si le vom prezenta mai detaliat in cele ce urmeaza.

In primul rand, culoarea rosie este folosita in a da accent oricarui obiect pe care o poarta. Mulci decorativ rosu se poate utiliza si se potrivesc perfect cu florile de toamna, deoarece in combinatie cu paleta de culori portocaliu, maro si galben au mulci-decorativ-rosuun aspect placut ochiului si nu numai. Pentru multi dintre noi rosu inseamna noroc, deci o sa fiti foarte norocosi cand mulci decorativ rosu va decora gradina si va arata exact asa cum v-ati dorit. Totodata, culoarea rosie este cea mai temperamentala, deoarece capteaza atentia observatorului si in special ne ajuta sa ne mentinem calmul spiritual in cadrul oricarei imprejurari si nu in ultimul rand, dupa cum stim, rosul este simbolul pasiunii si al dragostei.

In al doilea rand, dorim sa mentionam ca mulci decorativ rosu poate si si un adevarat covor de un aspect natural unic pentru gradina dvs. Mulcii pot fi benefici solului deoarece in timp ce protejeaza impotriva daunatorilor in acelasi timp acestia contribuie si la intarirea structurii si fertilitatii solului, in plus daca exista un strat suficient de mulci nu mai este nevoie de ingrijirea atat de frecventa a pamantului. De asemenea mulciul rosu nu doar ca ajuta pentru decor ci este si foarte benefic in viata plantelor si a vietuitoarelor mici de care solul are atat de multa nevoie.

IMG_4677

In cel de-al treilea rand specificam faptul ca putem defini mulcirea ca un proces simplu care implica acoperirea solului cu materiale de origine vegetala sau minerala, avand drept scop reducerea evaporarii si cresterea buruienilor. Dupa cum stiti, in padure, natura mentine la suprafata solului un covor vegetal permanent foarte benefic acestuia, numit litiera. Cu alte cuvinte mulciul este litiera din gradina ta. Mulcii pot opri cresterea buruienilor, pot hrani plantele pentru ca dumneavoastra sa le puteti privi crescand viguroase si sanatoase.

In concluzie, pe langa cele mentionate mai sus precizam faptul ca beneficiind de numeroasele atuuri pe care le aveti achizitionand acesti mulci rosii veti descoperi zilnic o gradina mai frumoasa atat din punct de vedere estetic cat si din punct de vedere al linistii dumneavoastra interioare.

You may also like

No Comment

Comments are closed.