Mulci Alb din scoarta de copac – Mulci decorativ Alb

Mulciul alb, putem spune desprea acesta ca este unul din cel mai elegant element de decor cand vine vorba despre frumusetea gradinii dumneavoastra. Acesta se va potrivi perfect cu elementele care va decoreaza gradina (flori, arbusti, pomi fructiferi).

Nu este folosit doar pentru decor, el are foarte multe beneficii chiar si pentru cultivatori. Aceasta mulcire este o componenta necesara pentru orice legumicultor, in special pentru cei care cultiva suprafete mici sau mijlocii, deoarece sporeste caracterul intensiv prin timpurietate, productie si calitate la cele mai inalte standarde, cu toate acestea la costuri minine.

Aceasta mulcire se foloseste de foarte multi ani de catre cultivatori si presupune acoperirea solului cu un strat de mulci, iar in cele ce urmeaza va vom prezenta numeroasele avantaje pe care acestia le au.

In primul rand, timpurietatea este un avantaj pe care acestia vi-l ofera. Stratul de mulci alb intercepteaza lumina solara iar unul din obiectivele folosirii acestora este modificarea temperaturii solului.

slide2

Un alt obiectiv urmarit prin mulcire este controlul buruienilor. Acest mulci de culoare alba este cel mai benefic pentru a impiedica cresterea buruienilor, deoarece prin temperaturile ridicate realizate dedesubt acesta stopeaza intr-o mai mare masura cresterea lor impreuna cu umiditatea crescuta si cu lipsa oxigenului.

Tot prin acest proces atat de benefic se reduce si pierderea de ingrasaminte din sol. Cu totii stim ca atunci cand ploua, datorita excesului de apa, ingrasamintele pot fi spalate iar plantele nu vor mai putea beneficia de ele.

Un rol foarte important al mulciului consta si in calitatea superioara a fructelor. Aceasta folie de mulci care este aplicata intr-un strat la suprafata solului impiedica contactul dintre fructe si pamant, in acest fel evitand mucegairea, deteriorarea sau patarea fructelor. Atfel veti avea produse mai ecologice, plante mult mai sanatoase, viguroase si cel mai important, mai rezistente cand vine vorba despre atacul daunatorilor sau al bolilor.

In concluzie, un pamant mai roditor si mai sanatos veti avea doar daca acesti mulci albi va vor decora gradina, vor aduce un plus de eleganta si de frumutete asa cum ati visat.

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.