Lemn decorativ – Mulci Mulch de Gradina

La ce ne gandim cand spunem mulci de gradina ? Ganditi-va mai intai la culorile fascinante ale padurii in anotimpul toamnei. Frunzele, ramurile sau scoarta de copac de la suprafata solului in contrast cu intreaga natura.Daca iti doresti ca acest peisaj sa fie chiar la tine acasa ,noi te putem ajuta.

Mulcii de gradina reprezinta o solutie ideala si la indemana tuturor pentru diverse amenajari peisagistice.

Stratul de mulci este compus din scoarta de copac ,frunze sau paie , care pe langa rolul decorativ ,mai contribuie si la imbunatatirea proprietatilor solului , care sunt esentiale pentru sanatatea plantelor .

Cu alte cuvinte , prin aplicarea stratului de mulci pe suprafata de sol dorita preveniti aparitia buruienilor , imbunatatiti temperatura solului iar gradina va atrage privirile datorita aspectului rustic si elegant totodata.

Mulcii se pot obtine din scoarta de copac sau lemn vopsit , in functie de preferinte.

Daca doriti un tablou rustic , atunci puteti opta pentru mulcii din scoarta.

Datorita culorii naturale , mulcii vor reusi sa puna in valoare fiecare detaliu din gradina dumneavoastra .

IMG_4664

Al doilea tip de mulci este cel obtinut din lemn maruntit si vopsit dupa dorinta fiecaruia.

Culorile care predomina in aceasta categorie sunt : rosul, verde , portocaliu si albastru . Tot aici mai avem si mulciul alb utilizat in special pentru amenajarea spatiilor moderne .

Procesul de aplicare a stratului de mulci, presupune cativa pasi de pregatire inainte de a incepe operatiunea, astfel incat rezultatele sa fie pe masura asteptarilor .

Tot ce trebuie sa facem este sa prestam mai multa atentie mai ales la aplicarea stratului pentru a obtine o suprafata cat mai neteda . Daca stratul nu este aplicat uniform se pot crea goluri ceea ce ar dezavantaja nu numai latura estetica a gradinii dumneavoastra , ci si sanatatea acesteia .Grosimea stratului nu trebuie sa depaseasca 20 cm.

Deoarece stim cu totii ce eforturi costisitoare presupun amenajarea unei gradini folosind gazon ,oamenii apeleaza la metode originale de infrumusetare a spatiilor prin care sa economiseasca

bani , timp iar rezultatele sa fie la fel de uluitoare.

Aplicarea stratului cu mulci a devenit o noua practica de gradinarit printre adeptii tablourilor naturale , ecologice si mai ales originale. O adevarata explozie de culoare ce pune in valoare nu doar spatiul

amenajat ci si propria personalitate , avand posibilitatea sa alegeti culorile dupa bunul plac.

Un alt beneficiu al mulcilor il constituie substanta nutritiva din compozitia acestora care contribuie la hranirea plantelor , este un ingrasamant natural si usor de aplicat. Reduce eroziunea solului si mentine umiditatea . Impiedica dezvoltarea buruienilor la baza plantelor ajutandu-le astfel sa creasca si sa respire. Asadar va puteti pune in aplicare orice idee fara teama , chiar daca va plangeti de

un sol umed sau umbros unde plantele nu se dezvolta .Prin procesul de mulcire veti scapa de orice problema chiar si in sezonul ploios cand cantitatea de apa creste iar radacinile plantelor risca sa putrezeasca . Mulcii retin surplusul de apa prevenind astfel riscul ca plantele sau pomii sa nu se dezvolte corespunzator.

Asadar stratul de mulci incurajeaza nu doar sanatatea gradinii ci si creativitatea , dar mai ales ideile indraznete.

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.